Eläkeläisnainen

Eläkeläisnainen

Meillä kävi tänään mummoenergialla varustettu, ikiaktiivinen kymmenvuotias rakkauspakkaus kylässä. Ihana eläkeläisnainen – Hupsunkin mielestä. Ihan samanlainen höppänä se oli kuin aina ennenkin.

Hupsu oli sosiaalisuuttaan varsin kiinnostunut vierailevasta vanhasta piiasta. Takapäätuoksut houkuttelivat ja vähän olisi pitänyt saada painiakin. Mutta kun ei. Fiininä leidinä Jeiliä ei kiinnostanut moinen valtaisa karvakakara.

Sen sijaan neitokainen olisi mielellään juossut leluja noutamassa. Muutaman kerran palloa heitinkin, vaan sotahan siitä syntyi. Jeili oli sitä mieltä, että sen palloapajille ei Hupsulla ole asiaa – vaikka Jeilin perässähän Hupsu juoksi, ei suinkaan pallon.

Muutoin koirilla sujui hyvin. Vuoronperää ne söivät Hupsun herkkuja ja kävivät vesikupilla. Leikkiin eivät kuitenkaan ryhtyneet – Jeili ei ryhtynyt. Ei sopinut neidin arvolle sellainen.

Tavoilleen uskollisena Mahtava VahtiKoira Jeili haukkui koko naapuruston. Oli se sitten autonoven kolahdus tai koiran haukunta. Siihen piti vastata. Jeilin uhitellessa epävarmuuttaan maailmaa kohti Hupsu komensi Jeiliä haukullaan. Penikkaa otti aivoon, kun tätikoira ei leikkinyt.

Kielimuuri. Se oli selvä. Ruttuturvan kiroilua ei Hupsu ottanut uskoakseen. Luultavasti ei neidin sotajalkakaan palloriidassa mennyt Hupsun jakelukeskukseen. Siltä nimittäin näytti, että Hupsu kuvitteli Viileen Jiileen vain leikkivän – siitäkin huolimatta, että Hupsulla muodostui veripisara kielenreunaan. Traumatisoitumaan se ei ainakaan ruvennut. Sitkeästi meni Hupsu naikkosen perässä – yhä uudelleen ja uudelleen.

Jos ja kun ei järki Hupsulla päätä pakota, oli kesähelteestä hyötyä. Aurinkoinen, kuuma pihamaa väsytti arjensankarit. Jeili kävi sylissäni silmiään lepuuttamassa ja Hupsukin otti välillä lepoa varjossa. Vaikka se tykkäsikin kyttyrää, kun vieras koira noin minun sylini valloitti. Omasta mielestään Hupsu omistaa muun muassa koko maailman, erityisesti minut. Oppia ikä kaikki.

2 thoughts on “Eläkeläisnainen

  1. Näyttääpä tuossa penkilläistumiskuvassa kokoero ihan valtavan suurelta verrattuna vaikka sen yläpuolella olevaan kukkaruukkujen vieressäolokuvaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.