Hammaskeiju luvattomilla asioilla

Hammaskeiju luvattomilla asioilla

Kun Karpo pentuna tuli huimapään tavoin kalliolta alas ja kolautti leukansa asfalttiin niin, että Keravallakin kuultiin hampaiden yhteenkalahdus, olin varma, että tämän pennun kanssa eläinlääkäristä tulisi hyvänpäiväntuttumme. Pojan vauhdikkaasta luonteesta huolimatta reilun vuoden aikaiset eläinlääkärikäyntimme ovat kuitenkin rajoittuneet rokotuskäynteihin. Umpiluuta. Koko poika.

Siksipä olin vähintäänkin häkeltynyt, kun muutama päivä sitten katseeni osui puolihuolimattomasti Hupsun purukalustoon. Olin aivan varma siitä, kuinka rauhallisen ja elämää unelmoiden pohtivan hulmutukkani alahammasrivistö piirtyi viiveellä alitajuntaani paljastaen kolon siellä, missä sellaista ei olisi kuulunut olla. Vastentahtoisesti Hupsu antoi minun kopeloida suutaan ja tarkastella alaleukaa lähemmin – ja toden totta! hammasrivistössä oli hampaan kokoinen rako. Ien oli täysin siisti ja tasainen, aivan oikean värinenkin, joten jouduin laskemaan hampaat useaan kertaan varmistuakseni, että niistä tosiaan puuttui yksi.

Puhelimesta kuvia selatessani aloin epäillä omaa järkeäni. Jo muutaman viikon takaisissa kuvissa tuo samainen aukko oli nähtävillä, enkä pakkomuistelemallakaan saanut päähäni mielikuvaa siitä, että Hupsu olisi suutaan jotenkin oireillut.

Hyppäsin suosiolla kuvatutkimuksissani muutaman kuukauden takaisiin kuviin, joista sitten hampaan löysinkin sille kuuluvalta paikaltaan. Valkoinen helmiäinen oli siis tosiaan kadonnut!

5 thoughts on “Hammaskeiju luvattomilla asioilla

  1. No jopas! Melkoisen salapoliisityön sait tehdä, että kadonneen hampaan mysteeri selvisi. Tai onko se sitten edes selvinnyt, jos syy katoamiselle ei koskaan selviä.
    Koiran rauhallinen luonne ei ilmeisesti ole tae vahingottomalle elämälle. Meidänkin koirista juuri rauhallinen köllöttelijä Lucy on se, jonka maitohammas pentuna katkesi.

    1. Luultavastihan tuo kato jääkin mysteeriksi. Varasin kyllä ajan hammasröntgeniin ihan vain varmistaakseni, ettei ikenen alle ole jäänyt ikäviä yllätyksiä (ja samalla saan tiedon Kennelliittoon, jos vielä vaikka mielimme näyttelyyn tai jalostushommiin) . Valitettavasti vain ne kuvat eivät kerro, mikä katoamisen aiheutti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.