Hupsu Lapikas

Hupsu Lapikas

Saraharjun Äimänkäki
s. 22.1.2017, Rautjärvi

i. Peeravaaran Boagustahkes
e. Saraharjun Suvi-Lembi

Hupsu Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä.

*

Hupsu – vantaalaisen periferian Indiana Jones; egoltaan tyhmänrohkea supersankari.  Se ei varo kuoppia, eikä kallionkielekkeitä, mutta haukkuu kukkuvan käen ja juoksee karkuun rantaan lyöviä aaltoja. Sen karvaiseen kuontaloon kuuluu erottamattomasti kangenmarjat ja puoli metsää – mitä enemmän luontoroskaa sen parempi.

Sen idoli on kahjonäätien sukuun kuuluva Muusa, jonka älykkyysosamäärän miinuslukema on tarttuva. Kaikki karvaiset – kauniit ja rohkeat, nuijat ja tosinuijat – niitä on vaan pakko rakastaa. Ei väliä, näyttävätkö hammasta vai sitä parempaa päätä.

Parhautta on pehmolelujen tuhoaminen, suosikkihommaa Kaapon parrassa roikkuminen. Kaikki ihmiset ovat ihania ja paras kaveri on ihmisveikka, jonka päällä saa hyppiä ja jonka lahjetta voi repiä. Tylsistyneenä se vinkuu kuin tuuli ja raastaa hermoja kuin naapurin lapsen viulunsoittoharrastus.

Vaan on se ihana.

Sen turkki on pehmeä käden alla ja sen nappisilmissä tuikkii jatkuvasti elämänilo. Sen ilkikurinen katse vaatii toimintaa. Se hakee kontaktia luontevasti, oppii nopeasti – ja silti se on sopivasti itsenäinen; itsetietoinen omantien tallaaja.

 

*

Karvaperhettä

Velipoika Lassi (Saraharjun Ällikkämies)
Kamu-ukki (Saraharjun Ootkokamu)
Ohto-isä (Peeravaaran Boagustahkes)

Hupsun elämää voi seurata myös Facebookissa ja Instagramissa – sivuille pääset klikkaamalla kuvakkeita alapuolella.