Hupsu Lapikas

Hupsu Lapikas

Saraharjun Äimänkäki
s. 22.1.2017, Rautjärvi

i. Peeravaaran Boagustahkes
e. Saraharjun Suvi-Lembi

Hupsu Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä.

*

Tyyppi muutti meille joskus alkuvuodesta 2017. Sen kanssa käytiin koirakoulussa perusoppia hakemassa ja emännän hermoja kuluttamassa.

Hupsu on melkoisen rauhallinen otus. Se ihmettelee maailmanmenoa, ei liiemmin hauku tai pidä itsestään mekkalaa. Yksi Hupsun suosikkipaikoista on sohvan käsinoja, mutta vain silloin, kun emäntä sattuu istumaan sohvanpäädyssä. Rapsutuksista poika nauttii – kunnes tulee kuuma.

Pojalla on melkoisen paksu tukka. Se on pitkäkin ja runsas. Turkinhoidosta piittaamattomalle emännelle pohjavillatakut ovat hui kauhistus!

Luonteeltaan Hupsu on sellainen vaeltelija, oman tiensä kulkija. Olen tituleerannut sen mamman tissiposkeksi, sillä se on kovasti allekirjoittaneen perään. Ainakin silloin, kun mikään mielenkiintoinen haju ei vie toisaalle.

Milloinkaan Hupsu ei ole lähtenyt niin pitkälle seikkailulle, ettei olisi takaisin löytänyt. GPS antaa kuitenkin signaalia laajasta alueesta. Nuoren koirapojan täytyy saada tutkia noin kaikki. Jos jokin vähän hirvittää, se on naapureiden suhtautuminen vapaaseen kulkijaan. Hieman myös aina arveluttaa, jos on pieniä ihmisiä lähistöllä: Hupsu rakastaa niitä niin rajusti.

Pähkinöiksi Hupsu menee mummasta. Ruokaa menee maltillisesti – sipsejä ja karkkia se söisi niin paljon kuin annettaisi (ei anneta). Talvella se ei haluaisi tulla ollenkaan sisälle, koska lumipesut ovat sen mielestä parhautta. Kesäaikaan se lekottelee viilennysalustan päällä. Vaikka Hupsulla ei olekaan kiire mihinkään, se ei malta jäädä aloilleen kuin väsyneenä – ja yöaikaan! Yöaikaan kuuluu nukkua.

LTE 24.11.2019 (klikkaa kuvaa)

 

*

Karvaperhettä

Velipoika Lassi (Saraharjun Ällikkämies)
Kamu-ukki (Saraharjun Ootkokamu)
Ohto-isä (Peeravaaran Boagustahkes)

Hupsun elämää voi seurata myös Facebookissa ja Instagramissa – sivuille pääset klikkaamalla kuvakkeita alapuolella.