Hupsun kirje Luontoäidille

Hupsun kirje Luontoäidille

Hyvä Luontoäiti,

kyllä nyt on niin, ettei tämmöiset lämpökelit ole ollenkaan lapinkoiraa varten. Takapihan, siis Minä Lapinkoiran takapihan tulisessa pätsissä eivät viihdy edes mamman kesäkukket. Koko ajan pitää olla vettä lorottamassa niin kesäkukkeille kuin Minä Lapinkoiran suuhun. Siitä huolimatta ja silti me (Minä Lapinkoira ja kesäkukket) läähätämme ja läkähdymme ja kuivahdamme kokoon.

Sietäisit hävetä, hyvä Luontoäiti! Sillä tavalla menit ja talven lumet sulatit tontiltani. Ei voi enää ottaa lumipesuja ja siten viilentää höyrystyvää päätä. Sen sijaan pitää hakeutua sisätiloihin ja toivoa, että mamma laittaa kylmennyslaitteen puhaltamaan. Lunta siitä kylmennyslaitteesta ei kuitenkaan tule.

Siispä hyvä Luontoäiti, pyydän mitä pikimmin palauttamaan Minä Lapinkoiralle ikuisen talven. Muissa vaihtoehdoissa Minä Lapinkoiran tulee kääntyä jonkun muun henkiolentoisen puoleen.

Kuumuudesta voimattomin hännänvipauksin,

Minä Lapinkoira, elikkäs siis Hupsu

 

6 thoughts on “Hupsun kirje Luontoäidille

  1. Voi ei… onko takapihasi mennyt pilalle? Lapinkoiria helle ei taida helliä… Emännän lapsuudessa heillä oli lapinkoira, joka vietti kesäpäiviä saunanlauteiden alla, kun saunassa oli viileä betonilattia. Toisinaan saunasta tosin tuli ulos pahastunut, läähättävä lapinkoira, kun sauna olikin laitettu lämpenemään lapinkoiraa informoimatta. 😀

  2. Joo-o, on se vaan kummallista, että ku toisille (lue mäyräkoirille) sää on just sopivan helteinen, niin lapinkoira meinaa läkähtyä. Josko teijän kohdalle tulis ikuinen routa ja jää sekä meijän kohalle ikuinen helle, niin kaikki olis somasti.

    1. En voi minä lapinkoira ymmärtää, miten edes toiset (lue mäyräkoirat) voivat tästä lämmöstä pitää. Mamman kanssa vaan sisällä viileässä ollaan. -Hupsu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.