Kanila: Tässä tulee Ossi

Kanila: Tässä tulee Ossi

Kävin eilen elokuvissa katsomassa elokuvan Assasin’s Creed. Vaikka elokuva itsessään oli ok-hyvä, kärsin kuitenkin alun mainoksista aina lopputeksteihin asti liian kovasta äänestä. En osaa sanoa, onko minulla korvissani korvatulehduksen alku vai oliko tosiaan Flamingon näytöksessä äänitaso liian korkealla – niin tai näin: korviini sattui vielä kolme tuntia elokuvan jälkeen.

Eilisen metelihelvetin jälkeen olen tänään nauttinut hiljaisuudesta. Kotimme ainoa lemmikki, Ossi-pupu on viihdyttänyt minua jokaisella osaamallaan tavallaan. Välillä on saanut puuttua väärien asioiden nakerteluun ja välillä olemme istuneet sohvalla vieretysten. Ossi jopa ilahdutti minua antautuessaan silityksille lähes puoleksi tunniksi – sitten yllätti nälkä ja kanirieha.

Ossi on syntynyt elokuussa 2014. Näin ikään ikää kundilla on jo 2,5 vuotta. Meille Ossi muutti puolivuotiaana allergiaperheestä, jossa sitä kutsuttiin Jäbäksi. Mielestäni nimi ei kuitenkaan tuntunut meidän pupullemme sopivalta ja annoin lapsen nimetä karvakorvan uudestaan. Nimi Ossi tulikin ekaluokkalaisen aapisessa seikkailevan kanin mukaan.

Nuorempana poikana Ossi oli kova merkkailemaan – iloloikkien yhteydessä pissa lensi usein kaaressa, eikä ollut kovinkaan harvinaista, että allekirjoittaneen syliin. Sittemmin Ossi on kastroitu ja merkkailu sitä myöten vähentynyt. Tätä nykyä Ossi onkin melkoisen siisti ja pissaa vessalaatikkonsa ulkopuolelle vain, jos vessalaatikko on unohtunut siivota ajoissa. Papanoitakaan ei enää häkin ulkopuolelta tarvitse kerätä, mikä toisaalta harmitti lunnispoikaamme Ragnaria, joka alusta aina elämänsä loppuun asti piti pupunpapanoita maailman suurimpana herkkuna.

2 thoughts on “Kanila: Tässä tulee Ossi

  1. Kauniin värinen teidän Ossi-pupu! Katselin videon ja niitä näkyi Ossista löytyvän vielä lisääkin, joten katselin sitten useammankin. Mukavan puuhakas näyttää Ossi olevan ja on aina ihanaa nähdä, että kanikin on perheenjäsen ja pääsee vapaanakin kulkemaan. 🙂

    1. Ossi-poika kiittää! Vaikka en osaa suhtautua kaniin kuin koiraan tai kissaan, olen kuitenkin sitä mieltä, että sille täytyy tarjota paras mahdollinen elinympäristö. Eihän noi kanit mitään häkkieläimiä ole. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.