Kuvakulma: Koska pentukuvaamisesta ei vain saa tarpeekseen

Kuvakulma: Koska pentukuvaamisesta ei vain saa tarpeekseen

Suunnitelmien vastaisesti päädyin viettämään viime yön olohuoneen sohvalla – se oli jo ylös lattiatasosta, mutta edelleen Hupsu sai nukkua kanssani samassa tilassa. Ehkä tänään illalla maltan mennä makuuhuoneen puolelle – ja toivon mukaan saan nukkuakin.

Koiranpennunhoito on kuin pientä vauvaa hoitaisi ja vauvanhoidolle tyypillisesti olen jatkuvasti silmät ristissä. Kofeiinille on ollut tarvetta, että kone käynnistyy aamuisin samaan aikaan kuin Hupsulla. Ensimmäinen herätys tänään aamulla oli neljän aikaan, mutta pissatuksen jälkeen palattiin vielä unille. Hieman ennen seitsemää lopulta luovutin ja aloitimme päivän aamuruoalla ja riehuleikillä. Hupsulla on selvästi taipumusta vetoleikkiin, mutta vielä se ei ole keksinyt, että leikki jatkuu paremmin, jos leluja ei ”voiton” jälkeen kiikuta omaan petiin.

Kävimme myös tänään autoajelulla – Mustista ja Mirristä haettiin Hupsulle valjaat ja myymälän parkkipaikalla ihmeteltiin alueella ajavia autoja, joista Hupsu ei ollut moksiskaan. Melkeinpä voisin väittää, ettei Hupsu parempaa alkua olisi voinut elämälleen saada kuin mitä sille on pentulaatikossa tarjoiltu. Onhan Hupsu toki vielä pienikin, mutta nyt jo vaikuttaa siltä, että sillä on hyvä hermorakenne. Minun tehtäviini kuuluukin suojella sitä kaikin mahdollisin tavoin, jotta pojasta kasvaa myös hyvähermoinen ja tasapainoinen aikuinen koira.

Syyt kitinällekin olen onnistunut selvittämään: joko Hupsu kaipaa seuraa tai se on väsymyksestä kierroksilla. Erityisesti jälkimmäinen on aiheuttanut piippausta, mutta kun sen jättää huomiotta ja touhuilee omiaan, keksii Hupsu pian rauhoittua unille.

Hupsu on löytänyt takapihaltamme lempipaikkansa. Joka kerran pissalla käydessämme, pitää risuja käydä hieman retuuttamassa.
Pihan kingi.
Tavattiin (ja hurmattiin) tänään pari naapuriakin, joista toinen ilmoittautui välittömästi koirahoitajaksi, jos tarvetta ilmaantuu.
Löytyy niitä risuja etupihaltakin.
Kevät sopii selvästi meille molemmille. Ei liian kuuma, eikä liian kylmä.
Hupsu heittäytyi rinteeseen ja teki mahalaskun, kun houkuttelin sitä kotioven suuntaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.