Kuvakulma: Kotieläintilalla

Kuvakulma: Kotieläintilalla

On se hienoa olla äiti äitienpäivänä! Ruokaa ei tarvitse laittaa, kukaan ei vaadi mitään ja saan komentaa perheeni liikenteeseen. Suuntima otettiin Fallkullan kotieläintilalle Helsinkiin. Ei se tosin ketään haitannut! Poikani sai kuvailla ”kakkoskamerallani” ja Hupsulla riitti ihmeteltävää niin eläimistä kuin ihmisistä. Mieheni köpsötti kiltisti perässä.

Fallkullan lehmät olivat puheliaalla tuulella.
Kyhnytyskivet ovat sitten ihania, kun nahka kutisee.
Hupsu diggaili hevosenkakkaa. Ai, että! Se oli nannaa pienen koiran mielestä. Kotona se sitten oksennettiin petiin. Ja tietenkin sille piti vielä haukkua päälle.
”Mamma, haluun lisää sitä hyvää!”
Hupsu kurkki kaikkia kotieläintilan elukoita aidan takaa. Häntä heiluen. Niin kovin se olisi halunnut päästä tekemään lähempää tuttavuutta.
Fallkullaan oli tehty hattivattitilataide. Mäennyppylän päällä (jää kuvassa vasemman reunan yläosaan) oli salko, jonka päässä tietysti hattivattien ilmapuntari – juuri se sama, jonka Hemuli kävi jossakin jaksossa niiltä pihistämässä.
Tilakierros palasi takaisin lehmäaitauksen viereen. Edelleen siellä oli juoruilu menossa.
Nämä olivat selvästi eritavalla ihmisiin tottuneet kuin eilispäivän lehmät Haltialassa. Sen verran tykkäsivät könytä aidanvierustassa ja antaa ihmisten rapsutella itseään.
Hupsukin niitä lehmiä kiinnosti – niin kuin lehmät Hupsua. Hupsu kävi pariin otteeseen lehmiä pussaamassakin.
Kyllä ne vuohikilipukkisarvekkaatkin Hupsua kiinnosti.
Minä lätkäisin välillä flexin miehen käteen, jotta pääsin kuvailemaan elukoita paremmin. Pitihän se tällaisia hieman erilaisempiakin kuvia tsuumailla.
Navettaan ei päästy sisälle, kun siellä odotettiin vasikkaa syntyväksi. Sen sijaan lammasaitauksessa vipelsi jo syntyineitä karitsoja.
Joka mutkassa, jossa ei kotieläimet olleet viemässä huomiota, piti Hupsunkin pysähtyä rapsuttelemaan inhoja valjaita. Tätä kuvaa ottaessani pääsi kuitenkin lokinretale kiinnittämään pennun huomion.
Hupsu taisi tykätä, että oli kivaa. Paljon sai taas ihmisiltä rapsutuksiakin, vaikka enemmän ne elukat olisi kiinnostaneet, lehmät erityisesti (ehkä syy oli siinä, että nekin kääntyivät Hupsun puoleen).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.