Kuvakulma: Kotinurkilla

Kuvakulma: Kotinurkilla

Eilisillan lumimyräkän jäljiltä luonto on muuttunut valkeaksi. Valkeammaksi. Auton sai kaivella aamulla lumihangesta ja pihalla on saanut tehdä hieman liikaa lumitöitäkin.

Suhtaudun lumeen hyvin ristiriitaisesti: toisaalta inhoan sitä, koska se tekee kävelemisen raskaammaksi ja aiheuttaa lisätöitä, toisaalta taas se valaisee maisemaa pimeänä vuodenaikana, luo tunnelmaa ikkunaruudun takana ja voi näyttää hyvinkin kauniilta valokuvissa. Suhtautumiseni koko talviseen vuodenaikaan onkin siis vaikeasti määriteltävissä.

Tänään kävin tarpomassa kotikulmieni lähimetsikössä. Sisareni sai idean, että voisi kerätä muutaman geokätkön kotini lähimaastosta, ja nakkihan siitä napsahti. Vaikka en suuremmin itse välitä kätköilystä, viihdyin kuitenkin loistavasti kamerani kanssa luonnon ääressä. Sopivalla vaatetuksella lumikin ärsytti vähemmän ja aikaakin vierähti lähes pari tuntia.

Tiheähkössä risukkometsikössä on hankalaa kuvata nättejä maisemakuvia. Siispä lähikuvakuvaus tuntui paremmalta vaihtoehdolta.

Geokätköilykulkueessamme oli sisareni ja minun lisäksi sisareni tytöt, joilla näytti ainakin alkumatkasta olevan hauskaa. Sen verran nauru soi ja kiljahdukset lennähtelivät ilmoille.

Sydän metsän keskellä.
Halaavat puut.

Yksi naapurustossani sijaitsevista suosikkitaloistani. Pihat täällä meillä päin ovat kuitenkin liian ahtaita, joten omat omakotitalohaaveeni tähtäävät pois pääkaupunkiseudulta.

 

2 thoughts on “Kuvakulma: Kotinurkilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.