Puunkaato ei ole aina välttämätöntä – puunkaato Järvenpää

Puut tarjoavat meille ruokaa, polttoainetta, loputonta kauneutta ja hengittämäämme ilmaa aina mahtavista vaahteroista ikivihreisiin metsiin. Lyhyesti sanottuna emme voi kuvitella elämäämme ilman niitä. Puunkaato Järvenpää on joskus välttämätön ja pakollinen toimenpide, mutta joskus sen voi myös jättää tekemättä. Tässä artikkelissa käymme läpi asioita, jotka puhuvat puunkaatoa vastaan.

Puunkaato Järvenpää

Puut muuttavat hiilidioksidia hapeksi

Me kaikki tarvitsemme happea, niin Järvenpäässäkin. Puut muuttavat hiilidioksidia hapeksi fotosynteesin avulla. Yksi puu voi vuorokaudessa yhteyttää jopa neljän ihmisen happimäärän. Puut ovat tehokkaita ja tuovat happea elinympäristöönsä.

Puut puhdistavat ilmaa

Puut voivat varastoida hiilidioksidia kuituihinsa, mikä voi vähentää hiilidioksidin haitallisia vaikutuksia ympäristöön. Koska hiilidioksidi on kasvihuonekaasujen suurin aiheuttaja, tämä on ratkaisevan tärkeää ilmaston lämpenemisen torjunnassa. Siksi varsinkin sademetsien hakkuut ovat katastrofaalinen menetys maapallomme ilmalle.

Puut ovat lääkkeiden lähde

Puiden on ympäri maailmaa osoitettu sisältävän ainesosia, joita on jo pitkään käytetty lääkkeinä. Monet näistä ovat nykyään ihan oikeasti myös modernin lääketieteen rakennusaineita. Esimerkiksi joihinkin kipulääkkeisiin löytyy ainekset puista.

Puiden kaataminen paitsi omilta takapihoiltamme myös sademetsistä ja laajoilta alueilta, joilla metsäkato on valtava ongelma, tarkoittaa, että uhkaamme omaa tulevaa lääkevarantoamme. Puut voivat pelata merkittävää osaa tulevien sairauksien ja epidemioiden ehkäisyssä. Siksi meidän tulisi suojella puita.

Puut tarjoavat kauneutta

Puut ovat kauniita. En usko, että kukaan pystyy tosissaan väittää vastaan. Kukapa ei haluaisi kauniita rauduskoivuja pihallensa tai nauttisi marjanpoiminnasta suomalaisessa mäntymetsässä. Puut best!

Puut pienentävät energialaskuasi

Tällaisena aikana varmasti jokaisen kiinnostus herää, kun puhutaan energialaskun pienentämisestä. Kesällä kotisi lähellä olevat puut voivat laskea talosi ylle varjon, joka viilentää asuntoa sen verran, ettei ilmastoinnin tarvitse pauhata täysillä. Samoin talvella puut toimivat, kun ne suojaavat kotiasi tuulelta, joka muuten voisi viilentää taloasi entisestään. Etpä ollut osannut ajatella tätä ennen!

Puut tarjoavat yhteyden luontoon

Luonnosta puheen ollen, yksittäinen puu ei vain majoita yhtä lintua. Huomaat, että se voi olla koti melko monelle otuksille ja on jännityksen tyyssija. Pörisevistä mehiläisistä lempeisiin perhosiin, siriseviin liito-oraviin ja vilkkaisiin lintuihin, jo yksi puu voi tukea metsän olentojen elinympäristöä, joka viihdyttää ikkunasta kurkkivaa Ulla Taalasmaata kaikkien vuodenaikojen ajan.

Joskus kuitenkin puu täytyy kaataa. Puunkaato Järvenpää sujuu parhaiten ammattilaisen avulla. Jos puu pitää kaataa, pyydä ammattilainen paikalle. Itsekin puun voi kaataa, mutta kestääkö omatuntosi sitä? Ammattilaiset osaavat suhtautua ammattimaisen viileästi puunkaatoon ja hoitavat sen kunnialla loppuun.

Samankaltaiset artikkelit